Back to Top

Nagradni kvizovi

Ove godine čak 5!
(Ali samo su 4 u najavi?!)

1️⃣ Naš najmlađi član Lav Mlinar tradicionalno i ove godine održava vlastiti kviz (ne, tata mu nije pomogao i sve radi sam, svaki put). Lego Videogames Quiz namijenjen je ekipama od 2 do 4 igrača koji obožavaju svoje najpopularnije kockice na svijetu u virtualnom obliku.

2️⃣ Jerko Haldir Popović, jedan od osnivača Udruge F&ST i dugogodišnji SF&F fan napregnut će vaše moždane vijuge citatima i isječcima iz filmova i serija. Kojih? Kakvih? Starih? Novih? Netflix ili Amazon?! Dođite (sami!) pa vidite. 

3️⃣ Ivana Roguljić već polako stvara ime za sebe na splitskoj kvizaškoj sceni (posebno kad je riječ o maničnom odlaženju na Harry Potter kvizove  ). U ovom grupnom kvizu za ekipe do 4 igrača pokazuje svu ljubav i strast koje ima prema vampirima. Besmrtni, snažni, brzi i nadasve romantični (barem novije verzije) – mnogo toga za voljeti. Istina, radi se o krvožednim nemanima, no svi mi „padamo” na napaćene duše koje godinama samo traže nekoga tko će ih razumjeti. A krv nam na slamčicu ionako piju supružnici, roditelji, djeca, kolege, profesori… Nebrojene su narodne priče, legende i vjerovanja, kao i njihove suvremene verzije uobličene u romane, stripove, filmove, serije, videoigre i druge medije. Izgleda da će ljudska fascinacija vampirima teško nestati.

4️⃣ Opet Ivana? Super!  Zajedno s Branka Ćićerić Perlain roni kroz dubine pop kulture u potrazi za odgovorima na grupnom kvizu za ekipe do 4 igrača. Morske su dubine oduvijek bile izvor mnogobrojnih legendi – od strašnih nemani, Bermudskog trokuta i razjarenih bogova, preko izgubljenog blaga, lutajućih podmornica i brodova pa sve do malih sirena. Dok najhrabriji među nama doista krstare tim prostranstvima u potrazi za otkrivanjem njihovih tajni, mi ostali uglavnom smo se zadovoljili proživljavanjem tih iskustava drugim medijima. Stoga ne čudi popularnost knjiga, stripova, filmova, serija, videoigara i društvenih igrica napravljenih na tu temu.