Back to Top

Dragi naši ljubitelji šaha

Šahovski kralj i kraljica stižu nam iz Šahovskog kluba Student iz Splita s dvije točke programa za nadolazeći FantaSTikon:

 Fantastična simultanka 2
Šahovska simultanka uvijek je fascinantna – okršaj jednog šahista protiv grupe protivnika istodobno spektakl je daleko poznat i ljudima izvan svijeta turnirskog šaha. Mentalna sposobnost treniranog igrača da prati više paralelnih kompleksnih procesa intrigira nas, a počesto i broj prijeđenih kilometara za vrijeme jedne simultanke.

Predsjednica Šahovskog kluba Student, majstorska kandidatkinja Nina Vuković, aktivna igračica turnirskog šaha zadnjih 20 godina, i ove godine organizira priliku da svi oni koje zanima kako izgleda sudjelovati u simultanci, a nisu bili u prilici iskušati se, dođu na svoje. Ako vas zanima kako biste se snašli u areni s igračem koji je igrao u prvoj ligi, ovo je idealna šansa!

 Sovjetski šahovski majstori
Od Aljehina do Kasparova, prikaz kako tehničkog razvoja sporta od strane ruskih velikana tako i nekih anegdota koje svjedoče o genijalnosti šahovskih umjetnika koji su se ponekad nalazili pod reflektorima Hladnog rata.

Pregled kroz fascinantnu eru najpoznatije škole šaha koja je dominirala šahom 20.stoljeća i katapultirala šah iz doba amaterskog romantizma u elitni profesionalni sport donosi vam Igor Vuković, aktivni igrač turnirskog šaha već 18 godina, osnivač i prethodni voditelj Šahovskog kluba Student.